Za poslední cca týden není dne, kdy by se v médiích neobjevila zděšená zpráva o tom, jak respirátory, testy a bordelatom, do kterého se balili zdravotníci (a kterým asi zabili o dost lidí navíc, což sami přiznávají), zaneřádil naši drahou planetu.

WHO se rovněž odkazuje na studii, ze které vyplývá, že v roce 2020 se v průměru vyhodilo každý den 3,4 miliardy jednorázových roušek, které se obvykle vyrábějí z plastu. V lepším případě putovaly do koše, v horším případě se válely na ulicích. A ve státech, kde na tom nejsou s recyklací úplně nejlépe, často skončily v kanalizaci či v moři...

Podle odhadů jen prvních osm miliard dávek vakcíny vygenerovalo odpad o objemu 144 tisíc tun. Během pandemie se navíc zvedl objem smetí, které je spojované s dovozem jídla. Krabičky, umělohmotné příbory, sáčky – to všechno ještě více začalo zatěžovat životní prostředí.

Čekám, kdy na tyhlety bláboly naváže pištění ekologických nevládek a klima nevládek v čele s Extinction Rebellion a budou požadovat více akcí pro záchranu světa před CO2. Jen netuším, jak chtějí vysvětlit, že proti rouškám, testům, oblekům, vakcínám a já nevím kdečemu dalšímu neudělaly vůbec, ale vůbec nic, naopak to ještě podporovaly! České NGO, které zastoupeny advokáty z Frank Bold už před pár měsíci podaly klimatickou žalobu na ČR za to, že nijak zvlášť (údajně) neřeší tu hrozně odpornou špinavou ekonomiku, mají přitom na covid názor zhruba tento:

Hustokrutopřísně reprezentuje české NGO „ochránce“ Rovenský (bohužel taky znám osobně, stydím se, fakt). Mimochodem, zdá se mi, že to vůči NGO mám stejně jako heretici k islámu, nezdá se vám? Prostě je nedokážu za to příšerné pokrytectví vystát. Škoda, opravdu mne mrzí, že ani ti, které jsem poavžoval za opravdu dobré lidi, neudělali NIC.

Prosím, nezapomeňme tedy za nějaký čas, že ani jeden „expert“ z NGO se nepostavil (aspoň z těch českých, které znám jak své boty), proti tomu, aby se bezhlavě nařizovalo nošení nesmyslných respirátorů, které navíc ani nepomáhají, což už tedy jiní „odborníci“ z Jhon Hopkins University prohlašují (proč a s jakým záměrem, to netuším). Naopak. Pak všem těm Rovenským jejich hluboký environmentální žal a to, že pracují pro dobro nás všech věřte!

Sama svatá Greta protestuje pořádně chráněná a čeští NGO ťupíci agilně napodobují svůj vzor.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je XR-resp.png.
Zdroj printscreenu: web Extinction Rebellion

Ne NGO, ale já jsem jediná, kdo od jara 2021 u českých soudů bojuje za to, aby bylo posouzeno, zda dopady produkce a likvidace tisící a milionů tun zbytečně vyplýtvaných plastů, nejsou mnohem, ale mnohem horší než to, co by způsobil covid, kdybychom ty zázračné ochranné pomůcky vůbec nepoužívali (neudělal by totiž nic zvláštního, jen by prostě umřelo promile lidí jako dosud). Ekonevládky o tom, jak se u soudů snažím, věděly, psala jsem na platformu Zeleného kruhu. Podpora? Nulová… Taky kvůli tomu mne Nejvyšší správní soud i Městský soud v Praze bohužel opakovaně poslaly s ochranou životního prostředí někam, protože prý nemám žádná práva, která by mohla být tímhletím zanedbatelným znečištěním prostředí dotčena. Ko*oti, noc, co byste od nich chtěli…

Nevzdávám se, zkouším to znova, ale stále osaměle.

%d bloggers like this: