Českým národním sportem je samozřejmě nejrůznější udávání. Mnozí v sobě objevili pozapomenutou radost z toho, že můžou zavolat policii a kochat se z okna, jak příslušníci rozhání čtyři děti na dětském hřišti. To tak, aby se ti haranti snad ještě na pár chvil bavili a dýchali čerstvý vzduch. Jiní špehují za dveřmi bytů, jestli si sousedé v okamžicích této hrozné nouze snad nevodí domů návštěvy. To by tak hrálo! Mnozí řeší cizí náhubky a jejich správné nasazení.

Pak jsou mezi námi tací, kteří si myslí, že na ty, kdo ještě brání zbytky svobody, práva, demokracie a kdo se postavili za lidi a jejich svobodu, je třeba řádně zakleknout. S dětinskou radostí pak sledují naše facebookové profily a web. Člověk si pak připadá aspoň chvíli jako Donald Trump, jehož každé zatweetování řeší celý svět. Jakmile objeví něco opravdu pobuřujícícho, něco, co narušuje naše „socialistické soužití“, něco, co je tak strašné jako poslouchání Svobodné Evropy nebo čtení Farmy zvířat pod peřinou, žhaví klávesnici a píší udání, o kterém se domnívají, že bude vážně, ale vážně krutým trestem. Ha, jak nám to nandají!

Jedním z nich je v pořadí další advokát (co ti advokáti na donášení na kolegy mají, že?:-). Jde o Filipa Nečase z Brna.

Vtipné je, že tento agilní pán pracoval v advokátní kanceláři Frank Bold. Asi to začnu brát jako osobní pomstu 🙂 Od advokátní kanceláře Frank Bold už mám skoro rok na stole zcela nesmyslnou předžalobní výzvu za to, že jsem si udělala legraci z jejich angažmá v přípravě tak odporného právního předpisu, jako je návrh stavebního zákona, který je psán vysloveně pro developery. Škoda, že neměli odvahu podat i tu žalobu. Mohlo se ukázat, jak to s přípravou stavebního zákona vlastně bylo. (Stavebním zákonem jsme se podrobně zabývali ve vztahu k plánovacím smlouvám s investory zde).

Když jsme letos na jaře vyzývali našeho bývalého kamaráda, Pavla France, ředitele AK Frank Bold, aby se zastal svobody a demokracie a lidí, protože jsme věřili, že těmto hodnotám rozumí, poslal nás nevybíravě do jistých míst. Tehdy nám mj. napsal: „Davide, my se zcela mijime v uvaze. Jednoduse povazuji vasi akci v dane situaci za nevhodnou. Vlada nevydala ta opatreni s motivaci zneuzit sve moci, ale ochranit lidske zivoty. Proto bych ji v danem momente nepopotahoval. Formalni pochybeni, na kterých to mate pravne postavene, mam v kategorii prepjaty formalismu – v kontextu doby. Ze vas v tom nazoru utvrdi Sokol, no moc me to neprekvapuje.

V této souvislosti je zajímavé, že Sokol vadil i děkanovi Právnické fakulty MU Martinu Škopovi, který se na jaře rovněž odmítl postavit za ochranu ústavnosti. Prý to není taková výzva, na hodnocení bude dost času potom a když to prý zpochybňuje Tomáš Sokol, začíná být opatrný. A ano, pane děkane, „Pitomio“, jak jste psal, přispěchal. Víte proč? Protože opozice zalezla a chová se příšerně a neudělala vůbec nic, krom podpory šílených likvidačních opatření. Je zajímavé, jak člověk snadno od března 2020 přišel o mnohé kamarády, známé a hlavně o iluze.

Zdůrazňujeme, že víme, že Filip Nečas už u Frank Bold nepracuje. Nechceme riskovat další žalobu. Jen je to prostě zábavné, jak se věci pořád spojují a dějí.

Jsme zvědaví, od koho dalšího obdržíme udání.

Naši odpověď na stížnost brněnského kolegy si můžete přečíst zde.

%d bloggers like this: