Nevadí mi psát žaloby. Nevadí mi psát návrhy na zrušení opatření obecné povahy. Nevadí mi psát vyjádření k žalobám protistrany. Cítím se dobře, když se svojí argumentací uspěju, jako se to podařilo tento týden v jedné naší územně plánovací věci. Co ale nemusím je, když dělám zbytečnou práci a čekám, až nám zase Městský soud v Praze ukáže prostředník. Nesnáším, že už skoro rok musíme čekat na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který se chová, jako by o nic nešlo a času by bylo dost.

Ale co – člověk dělá v životě hodně věcí, které nemá rád. A tak si s Davidem zase sedneme a namísto toho, abychom mohli normálně žít, budeme psát další návrh na zrušení stupidního opatření obecné povahy – mimořádného opatření ministra oslovství, pardon, zdravotnictví, kterým ty ministerské úřednické krysy hodlají nařídit povinné respirátory.

Je neuvěřitelné, že úředníci, které my podnikatelé platíme z našich daní, si doopravdy myslí, že mohou lidem nařídit, aby si koupili předražené respirátory nebo jednorázové ústenky, jinak jim znemožní vycházet z bytů. Ještě před pár lety byly obrovským problémem regulační poplatky. Z oněch třiceti korun se udělalo obří téma voleb a politikové předstírali, že ti méně majetní si ani nemohou dovolit chodit k lékaři. A teď najednou je všechno jedno – vyhazovat zbytečně peníze a ničit si zdraví má každý, ať chce nebo nechce.

Mimochodem, kdy se stát omluví za to, že tak lhal ohledně ochrany, kterou měly poskytovat doma ušité hadry? Taky na to čekáte?

Milý státe, sice na to vůbec nemáš pravomoc, ale to moc dobře víš. Stejně tak já i ty víme, že ty respirátory tak jako tak nařídíš a že si bez něj už lidé nesmí obstarat ani chleba a mlíko. Pokud tedy chceš tak zásadně omezit naše právo na svobodu pohybu, okamžitě dodej každému občanu této země potřebné množství respirátorů tak, abychom je mohli střídat a nenosili na obličejích znečištěné ochranné pomůcky. To samozřejmě neuděláš, že? Umíš jen zakazovat, mučit a trápit nás, občany. Jsi opravdu odporný.

Jediné, co bych ohledně respirátorů schvalovala, by bylo dodat je těm, koho lze považovat ze staré a nemocné. Ti by je mohli, pokud by chtěli, nosit. Aspoň by se konečně dalo mluvit o nějakém opatření, které by mohlo vytvářet dojem, že je chrání.

Nezapomeňte, drazí občané, že díky naší příšerné opozici, která se ve skutečnosti jen třese na to, až převezme moc a bude nás šikanovat ještě víc, už možná (senátoři, nesmíte to dovolit!) brzy bude platiti totalitní Pandemický zákon. Za nenošení respirátoru, který vám ale stát nezajistí, tam budou drakonické pokuty ve výši desítek tisíc.

PIŠTE SENÁTORŮM, AŤ NESCHVALUJÍ ZÁKON, KTERÝ NÁS UVRHNE DO TOTALITY!

Ať policisté sbírají odhozené roušky!

Vedle toho žádám, aby jsi, drahý státe, zajistil likvidaci tohoto nebezpečného odpadu. Nesnáším ústenky a respirátory poházené všude okolo. Je to nechutné, neekologické a vzhledem k tomu, jak má být virus vražedný, i mimořádně nebezpečné. Považ, co kdyby ti opovrhovaní feťáci všude pohazovali použité jehly, které by hrozily nakazit děti HIV nebo žloutenkou! Nepřípustné, že? Roušky jsou mnohem horší! Šíří virus! Tak státe konej.

Tip pro naštvané občany: Volejte městskou policii nebo PČR ke každé pohozené roušce. Jen ať hoši konečně pomáhají a chrání a uklízí ten nebezpečný toxický odpad!

Městská policie Plzeň k tomu píše:

Přestože odhozené injekční stříkačky nebo jehly nalézají strážníci při vlastní kontrolní činnosti, převážnou část nalezených tvoří ty, které oznamují občané. Důležité je mít na paměti, že se jedná o zdraví nebezpečný odpad, který by se na veřejná prostranství vůbec neměl dostat. Snad každý ví, jaké nebezpečí může použitá injekční stříkačka znamenat ve chvíli, kdy ji objeví malé dítě.

Co dělat na místě nálezu by měl vědět ale každý. V případě, že občané někde zahlédnou tento nebezpečný materiál, neměli by ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti vůbec sbírat, ale neprodleně zavolat na linku tísňového volání 156. Strážníci jsou vybaveni technickými prostředky, mají speciální sběrné mini boxy, ve kterých jsou pak nalezené injekční stříkačky předány k odborné likvidaci. Jeden z posledních případů zaznamenali strážníci v pondělí ráno, na pozemek rodinného domu v Domažlické ulici někdo odhodil použitou injekční stříkačku. Vnímavý majitel domku se pak obrátil na městskou policii. Častým místem nálezu odhozených použitých injekčních stříkaček jsou trávníky a různá zákoutí podchodů.

Volejte, volejte, volejte a chtějte, ať se o to naše bezpečnostní sbory postarají. Když mohou buzerovat lidi, mohou být i užiteční.

A nakonec vážně: Snad soudci Městského soudu konečně najdou ztracenou odvahu, důstojnost a čest, až budou o nové žalobě rozhodovat.

%d bloggers like this: