Vážené soudkyně, vážení soduci Ústavního soudu ČR,

za posledních sedm měsíců si dopisujeme celkem čile. My vás prosíme o ochranu lidských práv a svobod, právního státu a demokracie, o ochranu lidí – ať už dětí, starých, slabých, nemocných nebo těch, kdo svojí prací pomáhají těmto skupinám kvalitně žít. Vy nás ignorujete nebo zesměšňujete. Bylo by to zábavné, kdyby šlo o intelektuální přestřelku. Jde ale o naše životy, o životy víc než deseti milionů lidí v této zemi, dokonce i o ty, kteří se ještě nenarodili. Proto si přestaňte hrát a začněte se konečně chovat tak, jak se to od lidí ve vašem postavení očekává – chraňte nás před zvůlí státu.

Na jaře jsme vás upozorňovali, že lidi budou trpět. Přijdou o práci, o obživu, o podnikání, které piplali desítky let. Děti budou zavřené doma bez vzdělání a bez sociálních kontaktů. Starým lidem bez přehánění hrozí, že se o ně nebude nikdo chtít a moci postarat, když budeme splácet bilionové dluhy. Ti, kdo zchudnou, se budou zajímat jen o sebe, o své přežití, o své rodiny a už nebudou mít zájem na budování sociálního státu. Nemocným nebude poskytována zdravotní péče, která je dnes standardem. Takovou budoucnost nám právě teď připravuje naše vláda. Když dovolíte, aby politikové a ti, kterým chutná moc, ublížili lidem, aby je zranili, zapříčiníte obrovské utrpení.

Na jaře jste se našim prosbám vysmáli. Teď se to, co jsme říkali, stává realitou. Ve jménu boje s virem a ve jménu jakési pofiderní ochrany určité skupiny obyvatel (byť tito „zranitelní“ jsou spíše zneužívání politiky, než aby jim bylo skutečně pomáháno), jste dovolili, aby bylo lidu velmi špatně. Je jen vaše vina to, co se děje. Jedině vy ponesete odpovědnost za zmařené životy a za bídu, chudobu, zmar a neštěstí, které je teď už téměř nevyhnutelné. Přesto ještě existuje drobná jiskřička naděje. Ještě pořád můžeme vládě sebrat moc, kterou si v rozporu se všemi zásadami uzurpovala, moc, kterou ukradla lidu. Ještě pořád můžeme začít budovat znovu tu společnost, která bude dobrým místem k životu.

Žijeme opravdu ve velmi těžké době, žijeme ve válce. Neválčíme ale s virem, nýbrž bojujeme na život a na smrt o to, co jsme desítky let budovali. Bijeme se za demokracii a svobodu, za krásný život lidských bytostí. Dostali jsme se již, doufejme, na samé dno. Lidé jsou vyděšeni, poštváni proti sobě. Nemůžeme věřit nikomu a ničemu. Je pravdou, že svět už nikdy nebude takový, jaký býval. Z určitého úhlu pohledu je to dobře, naše společnosti byly přecitlivělé a slabé. Teď máme možnost začít znova. Pomozte českému národu, aby došel obrození.

Vy jste ústavní soudci. Byli jste vybráni jako skupina elitních právníků, kteří musí odložit sván ega a svoje obavy a strachy a kteří musí dbát na prospěch celku. Vy jako jediní máte chránit ústavu, lidská práva a nás, občany. Jste jediný nástroj, který národu zbývá, je-li mu opravdu zle. Nesmíte národ zklamat, protože blaničtí rytíři s velkou pravděpodobností vaše chyby nenapraví.

ÚSTAVNÍ STÍŽNOST KE STAŽENÍ ZDE.

VŠICHNI, KDO CHTĚJÍ ÚSTAVNÍ STÍŽNOST PODPOŘIT, VŠICHNI, KDO CHTĚJÍ, ABY SE SOUDCI KONEČNĚ POSTAVILI NA STRANU LIDU, ABY POMOHLI NÁM VŠEM JÍT DÁL A HLAVNĚ ŽÍT, PROSÍME, NAPIŠTE ÚSTAVNÍM SOUDCŮM. MUSÍ VĚDĚT, ŽE NEJSME SAMI.

Jak na to?

Zde jsou e-mailové adresy soudců. Napište jim, jak vám je. Napište jim, co vám způsobila všechna opatření, kterými vláda ničí naši zem. Napište jim, jaká budoucnost vám hrozí. Napište jim o tom, že nemůžete v noci spát, že se obáváte o svoji obživu, o svoje bydlení, o své děti. O osud naší krásné republiky. Napište jim, že podporujete naši ústavní stížnost.

SPISOVÁ ZNAČKA JE Pl. ÚS 105/2020. NAPIŠTE DO E-MAILU, ŽE SE PŘIPOJUJETE KÚSTAVNÍ STÍŽNOSTI VEDENÉ POD TOUTO ZNAČKOU

pavel.rychetsky@usoud.cz, milada.tomkova@usoud.cz, jaroslav.fenyk@usoud.cz, jan.filip@usoud.cz, vladimir.sladecek@usoud.cz, ludvik.david@usoud.cz, katerina.simackova@usoud.cz, radovan.suchanek@usoud.cz,jiri.zemanek@usoud.cz, vojtech.simicek@usoud.cz, tomas.lichovnik@usoud.cz, david.uhlir@usoud.cz, jaromir.jirsa@usoud.cz, josef.fiala@usoud.cz, pavel.samal@usoud.cz

%d bloggers like this: