Kovidí pandémie přináší spoustu užitečných momentů. Kupříkladu se už nemusíte trápit tím, jestli jste právě nestřetli s bláznem. Stačí se mrknout, jestli má respirátor. Pokud ano, musíte blíže zkoumat, jestli (fotky jsou pouze ilustrační):

a) na zázračné pomůcce zajišťující přežití má srdíčko jako výraz vděku zdravotníkům padajícím setrvale už dva roky na hubu;

Printscreen ze slavného videa Beran vs. Kubek

b) má gumičky respirátoru speciálně překřížené, aby zabránil vniknutí omikrónky.

Printscreen FB Petra Ludwiga, příspěvek dle komentářů míněn vážně.

Když zažijete toto bizarní setkání třetího druhu, je třeba přejít na druhý chodník a rychle se vzdálit. Kdoví, co by mohli takoví psychicky labilní jedinci s gumičkami a srdíčky spáchat!

P. S.: Je mi jasné, že jsem se podle naší státní zástupkyně Bradáčové dopustila tímto textem teroristického činu a zasloužím hrdelní trest. Jsem ráda, že vím, jak bude do budoucna vypadat realizace práva na svobodu projevu!

Jsou to úvahy a rozhodnutí o tom, které výroky v prostoru internetu postihovat, které už jsou za hranicí svobody slova a naplňují znaky konkrétních trestných činů. Teď nemluvím o Vrchním státním zastupitelství v Praze, které se zabývá tou nejzávaznější hospodářskou a korupční kriminalitou, ale o státních zastupitelstvích průřezově. Od okresu až po to vrchní, které také na tyto projevy reaguje v oblasti terorismu. V uplynulém roce jsme zaznamenali různé verbální útoky na orgány veřejné moci, vládu, hygienu, parlament, které byly motivovány jejich postupem proti pandemii, byly motivovány nenávistí proti následkům, které vyvolala rozhodnutí právě těchto orgánů veřejné moci. Některé z nich jsou kvůli obsahu a intenzitě prověřovány jako vyhrožování teroristickým trestným činem, proto se tím už zabývá i Vrchní státní zastupitelství v Praze.

%d bloggers like this: