Hrozně mě štve, že si musím zahalovat obličej. Je to promne skutečně na hranici nelidského a ponižujícího zacházení, neboť nedokážu snést, jak se se ženami zachází v islámu. Burky a nikáby považuju za ztělesnění tohoto ponižování a připomínají mi nízkou hodnotu a diskriminaci lidských bytostí bez chromozomu Y v právu šariá. Akceptovala jsem argument, že to některým ženám vyhovuje a že se do toho nemám co sáčkovat. Ok. Sice si pořád myslím, že na tom ženy v mnoha zemích nejsou dobře, ale ať tedy nosí, co je jim libo a ať si zahalí každičký milimetr svého těla, chtějí-li to skutečně ony samy. Nenuťte to ale mně! A netvrďte, že je ze zahalování obličejů nová norma – není to pravda. V naší kultuře je zkrátka zvykem vidět si do obličejů. Před lidmi skrývali povětšinou svoji identitu gauneři (a ano, ještě Batman, ale já nemám zájem hrát si na netopýří muže ani kočičí ženy).

Protože mne vážně nebaví, jak stupidní opatření naše vláda přijímá, rozhodla jsem se podat „vousovou žalobu“.(Mimochodem, všímáte si, jak poetické názvy ty žaloby za poslední rok mají? To je: testovací, roušková, respirátorová, školní…).

Hlavní argument spočívá v tom, že respirátory neplní svůj účel, nejsou-li správně utěsněny. Stačí jen dvoudenní strniště a celá ta úžasně důmyslná ochrana je v háji. Vousatý nositel pak kolem sebe zákeřně prská viry jako naštvaný velbloud!Z toho logicky vyplývá, že když mimořádné opatření nenařizuje mužům býti hladce oholeni, je přikazování respirátorů pouhopouhou šikanou, protože vůbec nesměřuje ke sledovanému cíli, který je tvrzen v jeho odůvodnění – zamezení šíření koronaviru!

Pro mne to znamená jediné – nošení pitomých nechutných a neekologických respirátorů nemůže mít výsledek (krom toho, že jsou z toho lidi vážně nemocní a je jim zle), a tudíž není omezeno časově! Virus tu zkrátka bude pořád a sním asi i naše povinnost nosit ty blbosti – nikdy se už respirátorů nezbavíme?

Proto se doopravdy bojím, že v důsledku neschopnosti naší vlády a stále stupidnějších opatření se budu muset zahalovat ve veřejném prostoru další rok, možná dva nebo dvacet let. Přitom je to tak nechutné a nesnesitelné. Bylo to odporné s hadrovými náhubky a je to k nevydržení s těmi, které navíc krutě ničí moje životní prostředí.

Soudci, prosím, dávám vám další možnost zachovat se slušně. Řekněte laskavě ministerstvu, ať přijme takové opatření, které bude fungovat. Když chce respirátory, tak ať nakáže mužům se oholit, jinak nemůžou být ty slavné ochranné pomůcky funkční a znamená to, že se jejich nošení bude neustále prodlužovat a já se budu muset poníženě zahalovat a životní prostředí půjde totálně do kopru. Víte, možná je mi jedno, kolik je křížků na Staromáku, ale rozhodně mi není jedno, jak to dopadne s naší planetou. A vám by to taky nemělo být fuk, chcete-li žít dál. Klimatické změny nezabijí nějakých 0,03% světové populace (a 0,1% české, i když pochybuju, že všichni ti, které nám média předhazují, zemřeli zrovna na covid, takže číslo bude ještě menší), jak to zatím předvedl ten ubohý covid. Ty zničí nás všechny.

%d bloggers like this: