Opravdu mne dnes vyděsilo přečtení článku na Týdeníku policie – vyjádření k nebývalé policejní brutalitě. Je to neuvěřitelně obludná obhajoba násilí a nespravedlnosti. Představuju si, že tak nějak podobně obhajovali konání policie nacisté a komunisté. Stačilo přece tak málo – jen držet hubu a krok a slušní a odpovědní občané měli pokoj.

Opravdu kruté je zakončení celého článku.

„Při kontrolách dodržování mimořádných opatření strážníci pouze konají svou práci, na jejich obsah nemají žádný vliv. Použití donucovacích prostředků v naprosté většině předchází vyhrocené a neadekvátní chování osob, které se přestupku dopouštějí.

Tak nějak si asi svoji práci odůvodňovali dozorci z lágrů, když přišli domů ke svým blonďatým dětičkám: Pouze konám svoji práci. Mimochodem, zapamatujte si, že když hloupého policajta, který ani neví, na základě jakého zákona koná tu svoji úžasnou práci, neposlechnete na slovo, je vaše chování vyhrocené a neadekvátní a zasloužíte si být v klepetech odveden na služebnu. Vždyť přece pácháte ten nejhorší zločin – dýcháte kyslík.

%d bloggers like this: