Ne, to už je moc. Ti hlupáci na ministerstvu po roce trýznění národa (jsem přesvědčena, že mnozí lidé mají z nošení roušek a respirátorů vážné zdravotní problémy) stále NEUMÍ!!! napsat jedno jediné mimořádné opatření tak, aby dávalo smysl a hlavně aby doopravdy stanovovalo nějakou kloudně vymahatelnou povinnost.

V respirátorovém opatření se píše:

Všem osobám se s účinností ode dne 1. března 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek.“

Podle znění opatření vám stačí, když budete mít respirátor v zadní kapse kalhot, v batohu a nebo třeba v trenýrkách. Hlavně, že tu úžasnou pomůcku k přežití apokalypsy máte s sebou! Nesmíte se zkrátka pohybovat bez ní. Pámbů ví, proč není nějaký úředník schopen napsat ten text pořádně, aby z něj bylo zřejmé, že naší povinností je mít ten respirátor na obličeji.

Tento příspěvek berte spíš jako vtip a poukázání na diletantství těch, kdo nám zničili životy. Pochybuju, že se švestkama na ulici (mimochodem, pořád taky nevím, jak mám v terénu přesně určit, co je zastavěné území obce a kde třeba už není) bude kloudná řeč a že pochopí, v čem spočívá onen nedostatek a nevymahatelnost povinnosti mít zahalený obličej.

%d bloggers like this: