Davidovi neustále zvoní telefon, píšete jemu i mně e-maily. Je jasné, že máte spoustu dotazů na to, zda se bude podávat nějaká „hromadná žaloba“ na odškodnění za nezákonná opatření ministerstva zdravotnictví. Mám pro vás jednoduchou odpověď.

ANO, CHYSTÁME HROMADNÉ UPLATNĚNÍ NÁROKŮ ZA ODPORNÉ ZÁKAZY, PŘÍKAZY, ROZKAZY A OMEZENÍ. JÁ SAMA HODLÁM K SOUDU ZA SEBE A SVOJE DĚTI ROZHODNĚ JÍT A NEBUDU ŽÁDAT JEN OMLUVU. STÁT JIM TOTÁLNĚ ZNIČIL ŽIVOT, TO NEMŮŽE NĚJAKÝ VOJTĚCH A JEHO NEUPŘÍMNÉ BLÁBOLY VYŘEŠIT.

Na tomto místě napíšu jen právní základy: Bude se postupovat podle zákona č. 82/1998 Sb., o náhradě škody za nezákonné rozhodnutí a nesprávný úřední postup. Nárok se musí uplatnit nejdřív u ministerstva a pak (ministerstvo nárok 100% neuzná) se půjde k soudu. Soudní poplatek je 2000,- Kč.

Podrobnosti k náhradě škody a újmy např. zde

Pokud chcete nárok za újmu, která vám vznikla z některého opatření, jež soud zrušil nebo prohlásil za nezákonné, uplatnit a jít k soudu, napište mi na stavbeznouze@gmail.com. Do předmětu dejte „HROMADNÁ ŽALOBA“.

Zatím budu dávat dohromady lidi, kteří to chtějí řešit. Budu vás informovat o tom, co se děje a co je třeba udělat. Sledujte také blog. Pokud můžete, nevolejte nám prosím, je opravdu nemožné reagovat na dotazy, i když máte pocit, že je to jen pět minut. Když takto volá 30 lidí, je to 150 minut, a to je z jednoho pracovního dne opravdu obrovský kus. Všechno potřebné se opravdu dozvíte. Opravdu, opravdu a ještě jednou opravdu nemůžeme každému jednotlivě psát, jak je třeba sepsat žádost, komu a jak ji poslat. Pokud chcete řešit věc jinak než hromadně, pak je asi nejvhodnější obrátit se individuálně na advokáta. Věřím, že jich bude víc, kteří se tématu budou věnovat.

%d bloggers like this: