Protože negativních zpráv je pořád všude plno, je dobré si připomínat i ty pozitivní. Dnes se mi líbila následující informace na Novinkách. Jsem ráda, že ne všichni ředitelé a učitelé jsou bezpáteřní pitomci, i když těch zlých a špatných je naprostá většina (a proto bych děti do školy už nedala, nestojím o to, aby je trápili takoví „lidé“. Se upřímně divím, že o to tolik lidí stojí).

Tři kantorky odmítly učit a děti ve škole nepřivítaly. Část rodičů navíc do školy své děti neposlala, z 29 dětí přišlo jen 18. Z toho dvě se nenechaly testovat a rodiče rozhodli, že budou mít celý den roušku.

Kéž by to tak bylo všude. (Ale bez té celodenní roušky, nicméně i to je fajn, už vidím, jak je učitelkám těžko od žaludku, když si představí, jak budou děcka segregovat, hahaha.)

Bohužel starosta oné obce je … vy-víte-co:

Podle starosty Miroslava Zázvorky (SNK městyse Vraný) učitelky nedodržují vládou vydaná opatření. „Nabídli jsme jim i testování ze slin. Není to vůbec žádná zátěž. Je to úplně normální věc, kterou dodržuje celá republika. Neznám žádnou další školu, která by to podobným způsobem odmítla. Pravděpodobně budeme jediní v republice,” uvedl Zázvorka. Pokud budou učitelky pravidla dál bojkotovat, půjdou podle něj na neplacené volno. Zatím za ně starosta shání náhradu.

Když přemýšlím, kam se přestěhovat, říkám si, že by bylo fajn vědět, jestli v daném místě žijí jen slunéčka mnohotečná nebo i normální lidi, kteří ještě dokáží přemýšlet a jednat sami za sebe a nést za to odpovědnost. Celkem paradoxně v tomto směru pomáhá fízlovská aplikace Aktuálně.cz (která jistě brzy bude převedena do podoby jmenného seznamu neočkovaných). V takové Dolní Pohledi nebo Hraběšíně bych fakt žít nechtěla. Tam to musí být o strach!

%d bloggers like this: