Tak, po dnešku plném napjatého čekání tu máme výsledek celotýdenní snahy ministerských úředníků a odborníků: nové rouškové opatření s némlich stejným odůvodněním jako u toho, které zrušil soud. Zase. Znovu. Opět nám ministr s drzostí gestapáka ukázal, kde nás, občany České republiky, a nezávislé soudy exekutiva má.

OPATŘENÍ K DISPOZICI ZDE

Nové opatření, které nám náhubky nařizuje od soboty, v sobě nese veškerou nezákonnost, pro kterou jeho předchůdce zrušil soud. Občané jsou nuceni zjevně NEZÁKONNÝM opatřením ničit svoje zdraví a děti se kvůli něčemu tak nehodnotnému dusit ve školách.

Jsme opravdu zvědavi, jak bude policie odůvodňovat, proč po lidech vymáhá dodržování něčeho takového, nemůžeme se dočkat řečí úřednic z KHS, až budou do rozhodnutí o pokutě psát, jak vážného zločinu se „odmítači“ roušek (ve skutečnosti jediní svobodní občané v této zemi) dopustili.

Upozorňujeme, že ač je opatření evidentně v rozporu se vším, s čím v rozporu být může, je platné a skutečně z něj může být uložena pokuta. Tu pak stát může vymáhat. Věříme ale, že v případném soudním sporu vyhraje spravedlnost a soudy řeknou, že z nezákonného opatření nevyplývají pro lidi povinnosti.

Zoufale potřebujeme, aby soudy konstatovaly, že nejde jen o odůvodnění. Že jde o to, že ministerstvo (a už vůbec sám ministr) nemá absolutně žádnou pravomoc lidem nařizovat, aby si zahalovali obličeje. Jedině tak dosáhneme toho, že aspoň některá práva přestanou být v této zemi porušována. Hrozí ovšem, že se stát, který už neslouží občanům, ale proměnil se v odporného PSA pohraničníků, zachová jako ten slovenský a pokusí se vložit rouškovou povinnost přímo do zákona o ochraně veřejného zdraví. To by pak vpravdě nastalo peklo na zemi (pokud se to ještě vůbec může, v oblasti lidských práv a svobod, zhoršit).

PROTI OPATŘENÍ SAMOZŘEJMĚ PODÁVÁME ŽALOBU A NA SOUD UŽ SE TĚŠÍME. DOUFÁME, ŽE DO TOHO JDETE S NÁMI.

P. S.: Blatný zjevně absolvoval distanční výuku a neměl dobrý internet. Taková hrubka je více než trapná, zvlášť když to opsal od Prymuly: „Popsaný byl přenos nákazy nového koronaviru v uzavřených klimatizovaných veřejných prostorách, kdy jejich vzdálenost ani směr šíření viru neodpovídali přímému přenosu kapénkami a předpokládal se vzdušný přenos vzduchotechnikou.“

Blatný, shoda podnětu s přísudkem! To dáš! Příště, až ti opatření zruší zase soud, už to opravíš, ju?

%d bloggers like this: