Přirovnání členů Parlamentu k orwellovým prasatům už začíná být značně otřepané (pro případné udavače, kteří nemají na práci nic lepšího, než psát nějaké bláboly Advokátní komoře: nemyslím si, že jsou snad naši poslanci, senátoři opravdová prasata. Vepř je totiž mimořádně zajímavé zvíře, vykazuje vysokou inteligenci a dokáže například chápat svoji existenci). I když se tedy uvědomuju, že ono vepřové srovnávání kulhá na všechny nohy, neubránila jsem se mu, když jsem se dívala na fejsáčovou stránku Chcípl pes z restaurace v parlamentu ČR.

Jak všichni víte, nikdo z nás obyčejných poddaných se nenajedl a nenapil v restauraci už pěkných pár týdnů. Hospodské, kteří si troufnou mít otevřeno, neustále šikanují policisté. Ti nešetří ani práva hostů. Když někdo z nás občanů má ještě peníze na to, aby si koupil něco dobrého, je donucen vzít si horkou krmi do krabice z jakéhosi polystyrenu (to musí být ale zdraví prospěšné) a sníst ji buď na mrazu nebo si jídlo donést studené do kanclu a dlabat řízek a bramborový salát před počítačem.

Mimochodem, neporušují ti vzadu s číšníkem rouškové opatření, které umožňuje sundat si hadr jen „v době konzumace potravin a pokrmů včetně nápojů, a to za podmínky, že zákazník sedí u stolu“? Nezdá se, že by konzumovali, ještě před nimi leží jídelní lístek.

Manýry našich poslanců obyvatele po právu dráždí k nesnesení. Je opravdu obtížné sledovat, jak se nám vysmívají a jak si z nás dělají dobrý den, místo aby si s sebou vzali kastrůlek se šunkoflekama z domova a šli příkladem nám ostatním, kteří to musíme „ještě 14 dní vydržet“ (ideálně by nám samozřejmě měli dát pokoj). Chtějí nám poslanci skutečně namluvit, že ta jejich restaurace je „zaměstnanecké stravování“, pro které je výjimka v krizovém opatření? Ale, ale. Vážně jim to někdo baští?

Podle příkladu poslanců mohou otevřít všichni hospodští a kavárníci. Ne pro veřejnost, ale pro odpůrce vládních opatření, jak to rozebíráme my, nebo pro politické hnutí, jak to vymyslel Chcípl pes. A kdyby se zase středoškolák Hamáček pokoušel o nějaké výklady právních předpisů, tak mu ukažte fotku členů Parlamentu. Když mohou mít výjimku oni, máme ji my všichni.

%d bloggers like this: