Český statistický úřad má na svém webu zajímavou prezentaci ohledně úmrtí za rok 2020. Dovoluji si na ni tímto upozornit.

Nejprve se podívejme na celková úmrtí za rok 2020. Jak už jsem psala, covid se na celkových úmrtích podílel poměrně zanedbatelnou částí, ale přesto nám to stálo za to všechno zničit. To je skutečně s podivem.

Další zajímává stránka prezentace ukazuje následující. Vidíte správně. Dokonce i takoví padesátníci by se měli o dost víc starat o svoje srdce, méně kouřit, pít, lépe jíst a více sportovat, než běhat po ulicích s respirátorem a sedět doma a číst Seznamzprávy. Covid byl snad častější příčinou smrti v kategorii 85+, ale nalijme si čistého vína. Za prvé – kéž bych se kdy do téhle kategorie dohrabala. Za druhé – když máte tělo průměrného osmdesátníka, kterému jste dávali po řadu desetiletí co proto, mučili ho výše uvedenými neřestmi a naopak se o ně prakticky nestarali, nemůžete se divit, že vás nějaká nemoc posune do hrobu. A za třetí, aniž bychom to chtěli vědět, fakt, ale fakt nejsme nesmrtelní a když je vám 85+ plus, tak už přesluhujete a každý den navíc je velkým dárkem nebo obrovským utrpením s čekáním na vysvobozující Zubatou.

Významná je další informace – o tom, jak se během covidí diktatury zmnožily jiné nebezpečné choroby. Pozor – skutečně naprosto zázračně zmizela chřipka, proti které jsou evidentně nejlepší zbraní roušky (nechápu, že to za epidemie španělské chřipky nikoho nenapadlo – šít snad ženské tenkrát uměly!), jen jsme to dosud nevěděli, a tak každý rok na světě zemřelo na chřipku asi 750 000 lidí (hahahahaha). Jen se podívejte na data o chřipce z USA.

Kdyby měli v USA v roce 2018 roušky, vůbec se jim nemuselo stát tohleto:

Zdroj

Ale vraťme se k anšim nadúmrtím v roce 2020 na jiné nemoce. Skutečně čtete dobře. Tolik lidí zemřelo navíc oproti předchozím letům na nemoci srdce a spol. Příčina? Řekla bych, ale nejsem statistik ani lékařský polobůh, že zanedbání zdravotní péče.

S tou chřipkou jsem se pobavila i kvůli statistice z USA. Tam na chřipku a pneumonii zemřelo více lidí než v roce 2019. Pochybuju, že jim taky zmizela chřipka a úmrtí zařídily zápaly plic. Je to divný, že? Asi ti Amíci nenosili zodpovědně zázračný prostředek!

Jediný, co mají v USA fakt dobrý je, že covid se stal třetí nejčastější příčinou smrti, čímž nahradil v žebříčku pochybení lékařů způsobující smrt pacienta.

Nevím jak vy, ale já si myslím, že to s těmi polobohy v bílých pláštích nebude tak horký.

Zdroj

Samozřejmě jsou chyby lékařů jako jedna z nejčastějších příčin smrti zpochybňovány. Tak si vyberte. Buď vás zabil strašlivý covid nebo strašlivý doktor. Nakonec je to jedno, stejně čucháte ke kytkám zespodu a příbuzní se radují z dědictví, pokud jste byli co k čemu a nahromadili jste za života nějaký majetek.

%d bloggers like this: