Dnes jsem si se směsicí odporu a pobavení přečetla následující agitku na Seznamzprávy:

Představa, jak babičku s metastázemi po celém těle, která má před sebou posledních pár týdnů života, zabíjí její odporný neočkovaný vnuk, mne celkem zaujala. V tom dojemném příběhu navíc docela hapruje skutečnost, že očkovaní mají stejnou „virovou nálož“ (fuj, to sousloví nesnáším) jako neočkovaní. Ani po přečtení celého textu 2x mi není jasné, jak to nebohé dítě ochrání před smrtí člověka s rakovinou v poslední fázi nemoci a jak zajistí, že ho nenakazí covidem, bude-li očkováno.

No, ale to je celkem fuk. Autorské pohádky nemusí mít logické vysvětlení, jak jsme se teď s dcerou v rámci domškoly učily. Jinak by přece nemohl zlý pes sežrat celý ten splácaný dort. Co naopak není fuk, je skutečnost, že soudy nejspíše nahrazují a nahrazovat budou souhlasy zákonného zástupce s očkováním. Nezávidím rodinám, kde jsou rozpolceni, protože zjevně soudci nehodlají hájit nejlepší zájem dítěte.

Nesouhlasím s mojí „oblíbenkyní“ Danielou Kovářovou, která říká:

Zdroj: Advokátní deník

Dokonce se mi ani nelíbí jí navrhované handlování o zdraví dětí. (Za co konkrétně lze něco nevratného jako je vakcinace vyměnit, ptám se?)

Nelíbí se mi, že se ve veřejném prostředí objevují podobné závěry, které z vakcinace dětí dělají normu a soudům dávají bianco šek na to, aby hazardovaly se zdravím dětí, aniž by za to nesly jakoukoliv odpovědnost:

Zdroj: web Daniely Kovářové Covid a právo

Ano, já sama vím, že u běžného dětského očkování nemá rodič, který s očkováním nesouhlasí, proti tomu, který očkování chce, prakticky žádnou šanci. Srovnávat ale očkování na covid s běžným dětským očkováním a říkat, že se k němu má přistupovat stejně, je absurdní a pro ostatní lidi škodlivé. Všichni právníci by se naopak měli snažit, aby děti očkování podstupovat nemusely a měli bychom hledat argumenty, proč ne, protože pro soudy pak bude těžší proti doktríně, bude-li silná, jít. Plácat ve veřejném prostoru o tom, že je očkování děcek proti covid vlastně ve veřejném zájmu, to je jen a jen ke škodě těch malých lidských bytostí. Přesně tyhle řeči, které vede opakovaně Kovářová, připravují půdu pro to, aby pro děti neexistovala žádná obrana.

Zdroj: Idnes.cz
%d bloggers like this: