Včera jsme si uvědomila jednu zásadní věc. V boji za svobodu děláme jednu otřesnou chybu, která se nám pravděpodobně vymstí: my jen bráníme pozice, navíc velmi chabě, vůbec neútočíme. Přijdu si velmi osamělá v tomto boji, což je škoda. Přitom by nám tolik pomohlo, kdybychom vymýšleli útočnou taktiku, kdybychom podávali jednu žalobu za druhou, ale ne ty ukňourané, jak nám berou svobodu, ale žaloby proaktivní, kterými bychom NĚCO POŽADOVALI. Ano, my musíme žádat, nikoliv žadonit. Proto já píšu žaloby, kterými se domáhám testování očkovaných, proto já žaluju Karlovy Vary, že dost netestovaly, proto jsem napsala spalničkovou žalobu, proto chci, abyste žalovali školy, že ponižují vaše děti a nerespektují jejich důstojnost.proto já žaluju na to, že respirátory znečištují životní prostředí a zhoršují klimatickou krizi (tu ostatně hodlám podat znovu za dceru – proč ona má trpět to, že její budoucnost bude plná odpadu z respirátorů, ay nějací staří dnes přežili pár dní navíc? HOW DARE YOU? Ptá se to nebohé dítě. How dare you?

Zkrátkaútočte, neobhajujte se, nežebrejte o svá práva. Použijte zbraně protivníků, jsou geniální, ale obraťte je proti nim.

Přesně proto již sumíruju žalobu, která bude postavena na stejných principech jako ta nešťastná žaloba klimatická, jejímž prostřednictvím chtějí autoři a žalobci zničit náš svět (a inspiraci nacházejí v zahraničí, kde soudy jsou na straně těch, kdo to s námi nemyslí dobře), ALE PŮJDE PŘESNĚ PROTI TOMU, CO NA NÁŠ PROTIVNÍCI ŠIJÍ. Bude žádat pro mého syna respektování jeho hospodářských práv a práva na důstojný život a dosahování štěstí tak, jak on si představuje. To mu ale zrůdnost jménem Green Deal rozhodně nezaručí – slibuje jen zmar, bídu, války, občanské konflikty, život v nedostatku a nenávist.

Antonio Guterres, generální tajemník OSN, jen pár dnů před zasedáním Valného shromáždění přitvrdil ve svých vizích. V pátek oznámil, že na základě plánů všech 191 členských zemí snížit svoje emise se planeta oteplí o 2,7 stupně Celsia do konce století. Přičemž toto číslo je o 1,2 stupně vyšší než plánovaný cíl oteplení jen o 1,5 stupně Celsia. „Nedosažení tohoto cíle se bude měřit masivními ztrátami na životech,“ tvrdí Guterres. Informovala tom AFP.

Víte, už jsem o tom psala. Inspirací pro to, jak postupovat, by nám měli být právě slouhové covidu, muslimové a klimatičtí aktivisté. Ti přesně vědí, jaký mají cíl a neváhají k jeho dosažení použít jakékoliv prostředky. Neustále něco požadují a domáhají se kdečeho, rozhodně se ale nebrání a nehájí pozice, které jim proklouzávají pod rukama. Naopak – to, čeho dosáhnou, se drží zuby nehty. Je naší povinností se chovat stejně proti zlu, které nyní proniká do všech koutů našeho světa i duší. Žádejte. Neustále, otravně. Je to vážně jediná šance na přežití.

%d bloggers like this: